vkvajgar.cz

Veslařský klub VAJGAR Jindřichův Hradec

Vítejte na stránkách nejstaršího veslařského klubu v Čechách


  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
Hlavní sponzor VK Vajgar Jindřichův Hradec je
společnost AGRO Leasing Jindřichův Hradec, provádí leasing automobilů a strojů
logo hlavní sponzor VK Vajgar J. Hradec

Hlavní partner VK Vajgar



ZÁVODY, REGATY,SCHŮZE

Halový triatlon Louny - 9. 11. 2024

- info u trenérů

 

1. kolo ČP trenažéry - 7. 12. 2024 - Ústí n/L

- info u trenérů

SPOLUPRACUJÍ S NÁMI

Klub halového veslování Vajgar


ARCHIV ČLÁNKŮ, ROK 2016

Smutná zpráva
29.12.2016

Vážení členové klubu a přátelé veslování, musím vám oznámit, že odešel do veslařského nebe náš dlouholetý člen a kamarád Vladimír Nosek. Vláďa patřil ke generaci veslařů, kteří k loděnici přirostli, a nebyl jim osud veslování u Vajgaru lhostejný. Svojí brigádnickou, činovnickou a především přátelskou činností vždy přispíval k dobrému chodu klubu a kdykoliv bylo zapotřebí přiložit ruku k dílu, byl připraven. Veslo vzal do ruky až v dospělém věku a v posádkách s Mirkem Strejčkem si veslování doslova užíval. Já, ve svých mladých veslařských létech zažil Vláďu hlavně jako vášnivého nohejbalistu, když na hřišti v loděnici společně s kamarády nikdy nechyběl. Jako člen společnosti Jednota v Jindřichově Hradci nikdy neváhal a pomohl při získávání sponzorských příspěvků na chod klubu. Byl to právě on, kdo nešetřil chválou na vedení klubu a právě Vláďa byl vždy velmi šťastný z toho, jak se daří loděnici vylepšovat a udržovat chod klubu. Všem nám bude moc chybět.

 

Za všechny členy klubu vyjadřuji rodině Noskových upřímnou soustrast.

 

Martin Jedlička                                                                                                                              předseda klubu

Vánoční trenažéry v Pardubicích
20.12.2016

Poslední předvánoční sobota už tradičně patří žákům a veslování na veslařských trenažérech. Pardubické zápolení navštívilo bez mála třicet Vajgarských žáků a žákyň. "Na bednu" se ve svých kategoriích probojovala žákyně mladší Eva Pavlíková, která svoji kategorii vyhrála, Eva Sedláková v žákyních starších byla stříbrná a Radek Winkler v žácích mladších bronzový. Velký úspěch zaznamenalo celé družstvo mladších žáků a žákyň, když v poháru družstev obsadilo druhé místo a ovezlo si krásný pohár. Ostatní se rozhodně neztratili a svým úspěšným výkonem udělali krásnou tečku za letošní sezónou.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

I. kolo ČP trenažry
14.12.2016
i-kolo-2016.jpg

Tuto sobotu se konalo v pražských Hostivicích první kolo Českého poháru v jízdě na veslařském trenažeru. V kategorii dorostenek získala 3. místo Barča Mátová, která dvoukilometrovou trať absolvovala časem 7:31,8 a Natálka Mertová byla časem 8:21,9 na 35. místě. V kategorii dorostenců při neúčasti zraněného Alberta Čekala nejlépe zajel Filip Neuhort, který byl na 13. místě v čase 6:58,4, dále na 30. místě byl Tomáš Drobil, čas 7:11,6, na 32. - 33. místě byl Martin Kubíček, čas 7:12,9 a na 44. místě byl Adam Jedlička v čase 7:20,8. V kategorii juniorek stačil čas 7:27,4 na 2. místo Míše Pospíšilové. Gratulujeme.

Sportovní Centrum Mládeže
04.12.2016
scm.jpg

V neděli 27. 11. se konala druhá část vstupního testu do Sportovního Centra Mládeže 2017. Tato část vstupního testu se jela na veslařském trenažéru v loděnici Bohemians Praha. Mezi dorostenci startoval Albert Čekal, který 6000 metrů zvládl v čase 21:09,90 což byl třetí nejlepší čas v jeho věkové kategorii. Za dorostenky startovala Barča Mátová, která zajela čas 23:30,50 a ve své kategorii měla čtvrtý nejlepší čas. V kategorii juniorek byla Míša Pospíšilová, která zajela čas 23:43,40. Mezi juniorkami ročník 2000 měla třetí nejlepší čas. Dále trať 6000 metrů absolvovala v kategorii žen lehké váhy Kýťa Neuhortová v čase 23:48,80 a měla druhý nejlepší čas mezi lehkými ženami. Výběr do SCM bude ještě pokračovat nahradím termínem v Pardubicích.

Velká Kunratická
28.11.2016
vk-2016.jpg

Výprava vajgarských veslařů si tradičně zaběhla do Kunratic na podzimní běh. Hvězdou televizního přenosu na ČT4 byl Míla při přeskoku potoka a na fotce je zachycen Maty jak stíhá svojí dceru Barču. Fotku pořídidl sportovní ředitel VK Slavia Pepa Lukš.

ČVS po volbách...
13.11.2016

Český Veslařský Svaz má po volební Valné hromadě nové předsednictvo. Jak uvedl předseda klubu Martin Jedlička, pro nás je hlavní, že máme dobrého zastánce za oblast Vltava v osobě Vency Malečka a hlavně je místopředsedou pro sport Vašek Chalupa. Pod vedením Dušana Macháčka bude svaz určitě pokračovat v započat práci, která je pro náš klub velmi přínosná. Bližší info...

The best of sezona 2016
29.10.2016

V příloze naleznete seznam medailistů z mistrovských soutěží v roce 2016. Míla Navrátil vše zpracoval a ve výsledku je to seznam tak dlouhý, že ho administrace nedokázala zkopírovat do článku a vše je tedy pouze v příloze. Sezóna s Mistryní světa je tak nejůspěšnější, co klub kdy zažil. Oslavu skvělé sezóny si členové klubu užijí na ŽÁBĚ 3. 12. 2016 v 16.00 hodin v klubovně loděnice.

 

GRATULACE....

Kýťa si řekla o repre...
24.10.2016
ondrak-2016.jpg

V letošním roce se na rozdíl od předchozích let konal memoriál J. Ondráka a Akademické MČR na dlouhé draze až 15. října.  Z VK Vajgar zde startovala Akademička, žena lehké váhy a seniorka B do 23 let Kristýna Neuhortová.  Trať vedoucí 3 kilometry proti proudu z pořadatelského oddílu  VK Slavia Praha k loděnici VK Smíchov a zpět k Jiráskovu mostu absolvovala  Kýťa  v čase 26:00,1 což bylo

5. místo v celkovém pořadí žen, 2. místo v kategorii ženy LV, 1. místo v ženách LV sen B a 4. místo v Akademickém MČR žen. Předjeli jí pouze reprezentantky Antošová, Žabová, Fleissnerová a Kacianová.

Foto: Zbyněk Šuma 

1. kolo nominace do SCM
23.10.2016
sestikilak.jpg

Druhou říjnovou sobotu se konal v Uherském Hradišti závod na 6000 metrů.

Výsledky těchto závodů se zároveň počítají jako první kolo vstupních testů

do Sportovního centra mládeže pro rok 2017. Každá kategorie má stanoven

takzvaný "zlatý čas" a závodníci jsou seřazeni napříč kategoriemi, podle procent

vhledem k  zlatému času. Čtyři naši závodníci dosáhli velmi dobrých výsledků,

a jsou zatím mezi adepty do SCM.

 

 

 

Míša Pospíšilová                    1x jky  5. místo,  celkově  se  111,98%   7. v pořadí
Barbora  Mátlová                   1x dky 3. místo,  celkově  se 111,63%   8. v pořadí
Albert  Čekal                          1x dci  2. místo,  celkově se 109,86%  17. v pořadí
Kristýna  Neuhortová            1x ž     4. místo,  celkově se 107,94%  59. v pořadí

 

Další výsledky:

 

Vojta Picka                 1x dci 22. místo, což je 103,33% ,

Petr Maryška              1x jři   43. místo, což je 101,56% ,

Martin Kubíček          1x dci 32. místo, což je 98,06%.

 

V kategorii staršího žactva:

 

Tomáš Drobil 1x žcis 3. místo, Adam Jedlička 1x žcis 6. místo,

Filip Neuhort  1x žcis 9. Místo a Natálie Mertová 1x žkys 8. místo.    

MČR družstev 2016
04.10.2016
mcr-druzstev-2016.jpg

 

Po Mistrovství České Republiky ve sprintu se pokračovalo v Račicích Mistrovstvím České Republiky Družstev a finále Českého poháru. V kategorii dorostenek závodila Michala Pospíšilová a Barbora Mátová, které byly třetí na dvojce bez kormidelníka a obhájily vítězství na dvojskifu. Další vítězství získaly na složené osmě ve společenství s Přerovem, LS Brnem a Olomoucí. Za ČVK Praha závodil hostující Petr Maryška, který byl druhý na párové čtyřce dorostenců.  V kategorii žen závodila Kristýna Neuhortová, která po bronzové medaili z MČR ve sprintu získala bronz na dvojskifu i z MČR družstev ve společenství s Třeboní a byla čtvrtá na osmě ve společenství s Břeclaví a Hodonínem. Za mladší žáky statovali Radek Winkler a Pavel Novák, kteří na dvojskifu obsadili čtvrté místo. V závodě skifařek mladší žákyň skartovala Anna Drobilová a obsadila šesté místo.

 

Miloslav Navrátil

CHALUPA CUP 2016
29.09.2016
partneri-2016.jpg

24. ročník veslařské regaty CHALUPA CUP je už minulostí. Snad nejkrásnější počasí za posledních 10 let doprovázelo veslaře od samého rána až po odpolední finále. Dopoledne patřilo tradičně žákovským kategoriím a program přešel přes dorostenecké, juniorské a veteránské kategorie až k hlavním závodům. Skif žen o Pohár Města Jindřichův Hradec vyhrála "vajgaračka" Kýťa Neuhortová, skif mužů lehkých vah Memoriál Karla Jedličky vyhrál Alber Nový z ČVK Praha a hlavní závod Chalupa Cup skif mužů Václav Chalupa. Závody zpestřily posádky na mořských veslicích a účast vzácného hosta z Oxford University Richarda Fishlocka. Ten si zavesloval s Vaškem Chalupu na mořskm dvojskifu.

Na příští rok chystají pořadatelé změnu termínu a to na letní prázdniny v rámci Jihočeského poháru.

 

Výsledky v příloze...

MČR ve sprintu 2016
27.09.2016
mcr-sprint-2016.jpg

Krásné počasí a skvělá atmosféra doprovázela Mistrovství ČR ve sprintu v Račicích. Vajgarští reprezentanti se pod vedením trenérů Navrátila a Jedličky ukázali v tom nej-nej...

 

Mistry ČR se stali:

 

Dvojskif dorostenky - Michala Pospíšilová a Barbora Mátlová

Skif dorostenci - Albert Čekal

Skif dorostenky - Michala Pospíšilová

Osma dorostenky - Barbora Mátlová + spol.

 

Stříbro MČR sprint:

 

Dvojka bez dorostenky - Michala Pospíšilová a Barbora Mátlová

 

Bronz MČR:

 

Dvojskif dorostenci - Albert Čekal, Vojtěch Picka

Čtyřka párová dorostenci - Albert Čekal, Vojtěch Picka + spol.

Roudnické sprinty
05.09.2016
roudnice.jpg

Krásné počasí a velmi příjemná atmosféra doprovázela vajgarské veslaře na regatě v Roudnici nad Labem. Sprinty na trati 500m se nejedou tak často, a proto si je někteří rádi zazávodí. Souzené nám bylo druhé místo. Šikmý start i cíl zmátl několik našich veslařů, že po projetí cílem si byli jisti že vyhráli, ale chyběl jim metr...

Jediné zlato přivezl dorostenec Albert Čekal. Nedal šanci ani svým vrstevníkům, ani o rok starším dorostencům. "Ač jednodenní regata, tak dost náročná na sílu", povzdechl si žák Radek Winkler, vždyť jel tři závody. Tak a teď žáky čeká příprava na MČR družstev.

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Vajgar má MISTRYNI SVĚTA!!!
01.09.2016
ms-junior.jpg

Je to tady.... Míša je Mistryně světa na juniorské osmě. Celé prázdniny se připravovaly v Praze a v Račicích a stálo to za to. Česká reprezentační osma juniorek vybojovala v Rotterdamu zlato. Pro klub je to první zlatá z Mistrovství světa. Dorostenka Michala Pospíšilová se mezi juniorkami nezratila a své místo v osmě si svými výkony zasloužila. Obrovská gratulace pro ni i jejího trenéra Mílu Navrátila!!

Třeboň 2016
23.08.2016
trebo-2016-94.jpg

Stříbrný pohár v soutěži klubů při Mezinárodní regatě v Třeboni si odvezli "Vajgaráci". 27 přihlášených klubů a oddílů se zůčastnilo regaty, která patří mezi nejhezčí a nejlépe obsazené v celém veslařském kalendáři. Z finálové účasti se radovali veslaři od Vajgaru snad ve všech kategoriích. Veslařský křest zde zažili i přípravky, tedy ti nejmenší. Na svůj první závod je vypustil trenér Radim Staněk. Ostatní svěřenci Míly Navrátila, Martina Jedličky a Radima Staňka regatu pojali velmi zodpovědně a nespočet zlatých medailí svědčí o velmi dobré kvalitě veslujících. Kompletní výsledky najdete níže a v příloze je pár fotek...   

VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Rio Lipno 2016
23.08.2016
rio-lipno-2016-11.jpg

Vajgarští veslaři si zajeli zatrénovat do olympijského parku Rio Lipno. Vašek Chalupa nám půjčil přímořské lodě, gigové čtyřky a trojskula. "Lipno nad Vltavou je z vody ještě krásnější než ze břehu", všichni si pochvalovali. Na závěr si všichni vyzkoušeli paddleboarding a ti nejodvážnější i rychlostní kajak. 

Vzácná návštěva v loděnici
23.08.2016
krest-jirka-2.jpg

Součástí Olympijských her byl Olympijský park na Lipně. Přípravě a propagaci se věnoval náš Čestný člen Václav Chalupa. V rámci propagace veslování pozval do své rodné loděnice olympijskou vítězku Katku Neumannovou, jihočeského hejtmana Ing. Jiřího Zimolu a předsedu ČOV Ing. Jiřího Kejvala. Prohlídku hradecké loděnice, projížďku na přímořských veslicích a hlavně křest skifu zorganizovali Vajgaráci. Jelikož se v loděnici sešli dva tak významní lidé, a hlavně oba Jirkové, bylo jasné, že skif se bude jmenovat Jirka. Loď s tímto názvem už zde v loděnici vody Vajgaru brázdila, a nebyl to nikdo jiný než Vašek Chalupa, kdo na ní začínal veslovat.  

Soustředění před Třeboní...
12.08.2016

Tréninková skupina Jedlička&Staněk bude příští týden trénovat v Třeboni. Podrobné info v přiloženém dokumentu.

Mistrovství České republiky 2016
05.07.2016

Vrchol veslařské sezóny roku 2016 v české republice proběhl na veslařském kanále v Račicích. Svoje mistrovství si zde zajeli všichni od žáků a žákyň mladších až po ženy a muže. Veslařský klub Vajgar zde reprezentovalo 33 veslařů. Žáci a dorost si svoji účast museli vybojovat už na Oblastním mistrovství Vltava. Všichni reprezentovali klub, jak nejlépe mohli. Trenéři Miloslav Navrátil, Martin Jedlička, Radim Staněk a Kamila Navrátilová odhodlaně odevzdali své hlasivky při povzbuzování. Jak nám řekl Radim Staněk, účast na MČR pro ty mladší kategorie, je velký úspěch. Účast v sobotních semifinálových jízdách je důkazem velké veslařské kvality. Účast v nedělním finále B je pro veslaře malým vrcholem a ten, kdo se probojuje do finále A, ten si zaslouží velký obdiv. 6 nejlepších posádek z celé ČR si to rozdá o zlato. Každá medaile je obrovský úspěch. Tato medailová umístění uvádíme níže, ale poděkování od trenérů patří všem.

 

1. místa - Mistři ČR

Kristýna Neuhortová - 1xžLV, 4x- ženy + spol.

Michala Pospíšilová - 2x dky, 8+ dky . +spol.

Barbora Mátlová - 2x dky, 8+ dky + spol.

 

2. místa - stříbro

Krystýna Neuhortová - 2x žLV + spol.

Anna Drobilová - 1x žkym12

Michala Pospíšilová - 2x jky + spol.

 

3. mista - bronz

Michala Pospíšilová - 1x dky

Kristýna Neuhortová - 1xžLV sen B

Adam Píša - 2+ jři + spol.

Barbora Mátlová - 2x jky + spol., kormidelnice 2+ jři

 

Účast ve finále A -

4x- dci - Albert Čekal, Vojtěch Picka + spol. - 4. místo

2x žcis - Adam Jedlička, Tomáš Drobil - 5. místo

1x dky - Barbora Mátlová - 6. místo

1x žcim 11 - Radek Winkler - 4. místo

2x žkym - Anna Drobilová, Vanessa Müllerová - 6. místo

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

 

Smutná zpráva
05.07.2016

Ve středu 29. 6. 2016 nás opustil a do veslařského nebe zamířil dlouholetý člen klubu, veslař, kamarád a parťák pan Miloslav Zoul. Milan prožil nejlepší léta ve veslování v sedmdesátých letech na dvojce bez, kde získal titul Mistra České republiky. Svou trenérskou a brigádnickou činností, a hlavně svým životním osudem, a to lesní prací pomáhal klubu, jak jen mohl. Nezapomenutelně však vstoupil do paměti všem jako štrok veteránských posádek. Málo kdo stačil jeho nástupům. Jeho přátelská posezení u kafíčka s kamarádem Mílou na terase loděnice již bohužel nebudeme potkávat. Milan nám bude všem moc chybět.

Čest jeho památce.

Mistrovství oblasti VLTAVA
16.06.2016
vltava.jpg

Tak a první krok k Mistrovství ČR je už za námi. Mistrovství oblasti Vltava se konalo na řece Vltavě v Praze. Postupové mistrovství je jedním z nejdůležitějších závodů všech veslařů od Vajgaru. Titul Mistra oblasti Vltava si vybojovali starší žák Tomáš Drobil na skifu žáků starších 14 a mladší žákyně Anna Drobilová také na skifu. Sourozenci "drobci" nenašli na oblasti přemožitele.Tomáš ve strhujícím závěru porazil svého parťáka z dvojskifu Adama Jedličku a Anička zase svoji klubovou kolegyni Majdu Přibylovou. Postup na MČR si vybojovali skoro všichni závodníci. Teď už jen doladit formu a za tři týdny jedeme do Račic.

 

1. místa

 

1x žcis 14 - Tomáš Drobil

1x žkym 12 - Anna Drobilová

 

2. místa

 

2x jři - Adam Píša + spol.

2x žcim - Radek Winkler, Pavel Novák

1x žcis 14 - Adam Jedlička

1x žcim 11 - Radek Winkler

1x žkym 12 - Magdalena Přibylová

2x dky - Michala Pospíšilová, Barbora Mátlová

 

3. místa

 

1x dci - Albert Čekal

1x dky - Barbora Mátlová

1x žcis 13 - Ondřej Maryška

2x žkym - Anna Drobilová, Vanesa Müllerová

2x žcis - Adam Jedlička, Tomáš Drobil

 

KOMPLETNÍ VÝLEDKY

"kozyčky"
01.06.2016
kozycky.jpg

....když nemá klub na co položit lodě...

...moravské zlatobraní...
01.06.2016
hodonin-2x-zcim.jpg

Již tradičně se Vajgaráci zůčastňují Veslařské regaty v Hodoníně. Mezinárodní regata hostila většinu moravských klubů, jihočechy z Vajgaru a Světu, Slováky z Piešťan a Šintavy a jeden rakuský klub. Přímo tropické počasí přálo jindřichohradeckým veslařům. Zlaté medaile, druhá a třetí místa veslaři od Vajgaru obsazovali snad ve všech závodech. Nejcenější je snad z párovek. Čistá párovka žáků starších ve složení Jedlička, Drobil, Staněk, Šimůnek a kormidelník Maryška si odnesla skalp favorizované párovny z Brna.

První místa:

4x+ žkym - Müllerová, Jiroušková + spol.

1x žcim 11 - Winkler

1x žcis 13 - Maryška

1x žcis 14 - Drobil

2x žcim - Jiroušek + spol.

1x žcis 14 - Jedlička

1x žkys 13 - Drnková

1x žkys 14 - Mertová

2x žkym - Pavlíková, Sedláková

2x žcis - Jedlička, Drobil

1x žkym 12 - Müllerová

1x dci - Čekal

4x žkys+ - Drnková, Nosková, Mertová + spol.

4x žcis+ - Jedlička, Drobil, Staněk, Šimůnek, Maryška

 

Regata v Ústí nad Labem
17.05.2016
usti.jpg

12 zlatých medailí přivezli veslaři od Vajgaru z veslařské regaty v Ústí nad Labem. 32 veslařů reprazentovalo ve všech věkových kategoriích a nejlépe se dařilo dvojskifu žaček mladších Anička Drobilová a Vanča Müllerová. Děvčata si vezou hned dvě zlata. Počasí veslování moc nepřálo, byla zima, foukal vítr, chvílemi i pršelo, ale kdo to jen trochu uměl ve vlnách, měl "vyhráno". 13 druhých míst svědčí o tom, že trénink ve vlnách na Vajgaru se vyplácí.

 

První místa:

2x žcim - Novák, Winkler

1x žkym 12 - Přibylová

1x žcis 13 - Staněk

1x žcis 14 - Jedlička

2x žkym - dvakrát Drobilová, Müllerová

1x dky - Mátlová

2x žkym - Sedláková, Pavlíková

1x dvi 15 - Čekal

1x dci 16 - Maryška

2x dci - Čekal, Picka

2x dky - Mátlová + spol. 

 

KOMPLETNÍ YSLEDKY

Náborovky Praha
03.05.2016
nabor-16.jpg

 Svoje letošní první závody má za sebou většina veslařů od Vajgaru. Jarní náborové závody, které tradičně pořádá Bohemians Praha se uskutečnily na Vltavě. Výprava osmadvaceti veslařů vybojovala celkem 12 zlatých medailí. Úplně první závody to také byly pro loňskou přípravku a již letošní mladší žáky a žákyně. Adam Píša, Anita Jedličková, Kačka Jiroušková, Eva Pavlíková a Kačka Drnková si ve svých disciplínách vedli skvěle. Zalté medaile přivezli:

1x žcis - Jedlička, Drobil, Maryška, Šimůnek

2x dky - Mátlová + spol

1x žkys - Mertová

2x žkys - Mertová + spol

2x žcis - Jedlička + Drobil a hned dvakrát

1x žkym - Drobilová

2x dci - Maryška + spol.

1x dky - Mátlová

 

VÝSLEDKY

Stravování v Račicích
18.04.2016

 

Ve složce dokumenty ke stažení je k nahlédnutí ceník stravování v Račicích. Od letošního roku je to celé v novém. Již nefunguje stravování u paní Kubánkové, ale vše zajišťuje Labe aréna. Je možné zvolit z různých gramáží masa a doplńků. Vajgaráci si vše mohou objednat přes své trenéry.

Rennerův memoriál Praha
17.04.2016
fotografie0907.jpg

 

V sobotu 16. 4. 2016 se část Vajgaráků zůčastnila veslařské regaty v Praze. Své soupeře si  jeli vyzkoušet na Vltavu jen ti, co zatím na Vajgaru najezdili nejvíc kilometrů. Starší žáci Adam Jedlička a Tomáš Drobil na dvojskifu a Anička Drobilová jako žákyně mladší na skifu si přivezli zlaté medaile po vítězství ve svých kategotiích.

Kýťa dvakrát stříbrná
12.04.2016
kyta.jpg

Na MČR na dlouhé dráze v Hoříně se moooc a moooc dařilo Vajgaračce Kristýně Neuhortové. Ve skifu žen lehkých vah si vybojovala dvakrát stříbrnou medaily. Jako žena LV a ještě jako žena LV do 23 let. Je to vynikající úspěch a právem patří do reprezentace české republiky.

Nové plato...
12.04.2016
plato.jpg

Tak a plato je na vodě. Za podpory Města Jindřichův Hradec jsme si nechali u firmy Staviservis zhotovit nové plato. Budou ho využívat hlavně žáci a žákyně. Pokládce na vodu asistovali nejen Městšťí policisté, ale také Žofa, Míla a Lojza. Vše proběhlo hladce a za 10 minut byl most mezi Malým a Velkým Vajgarem plně průjezdný. Díky Městu JH....

Postup na kontrolky...
12.04.2016
2-kolo-cp-2016-1.jpg

 

Výborným třetím místem na MČR na dluhé dráze si zajistila účast na kontrolních repre závodech dorostenka Míša Pospíšilová. A ještě navíc si to na kontrolkách zkusí za juniorky. Velká gratulace. Účast na kontrolkách si zajistila také dorostenka Bára Mátlová a dorostenec Albert Čekal. Těm se Hořín na poprvé povedlo zdolat na umístěních, které jim pozvání na kontrolky od Ústředního trenéra mláděže zajistilo. Na kontrolkách v Račisích se poperou o místa v reprezentačních posádkách.

VÝSLEDKY MČR

MČR na dlouhé dráze Hořín
07.04.2016

 

Už v sobotu 9. dubna se na Hořínském kanálu uskuteční MČR na 6 km. Závody jsou rovněž důležité pro uchazeče o reprezentaci ČR. Od Vajgaru jedou "odevzdat" celou zimní přípravu žena LV Kýťa Neuhortová, dorostenky Míša Pospíšilová a Barča Mátlová, dorostenci Petr Maryška, Marťa Kubíček, Vojta Picka a Albus Čekal a za juniory Adam Píša a Páťa Beran. Přejeme jim hodně štěstí!!!!....

ROZLOSOVÁNÍ v příloze.

Vajgaráci na Temži...
29.03.2016
cambridge-sink(1).jpg

Na tři dny byli pozváni Radim Staněk a Martin Jedlička do Londýna na závod osmiveslic Oxford – Cambridge 2016. 162. ročník tohoto nejslavnějšího veslařského závodu se konal o letošních Velikonocích.

Hostitelem, průvodcem po Londýně a hlavně výborným společníkem jim byl do roku 2015 předseda OUBC – Oxford university boat clubu pan Richard Fishlock. Trenér osmy „lehkých“ žen oxfordské university je provedl zázemím londýnských veslařských klubů, vysvětlil vše, co se týká organizace regaty, ale také představil slavným veslařům a osobnostem. Setkání s kapitánem výletní lodě pro královnu, nynějším prezidentem OUBC a dalšími bylo velmi zajímavé, a oba Vajgaráci si je pořádně užili. Do fotogalerie nám poskytli několik fotek ze svého životního zážitku. Samotný závod sledovali z výletní lodě pro příznivce posádky Oxford university. Atmosféra byla vynikající, zvlášť po vítězství osmy žen. Závod mužů letos ovládla osma Cambridge, jak už před závodem většina znalých situace tušila. Jediná dramatická situace nastala, pouze když osma žen Cambridge nabrala poslední kapku vody a začala se potápět. Nainstalovaná čerpadla na vyčerpávání vody a vzduchové komory v přídi a zádi osmy je však od zkázy zachránily.  

Trénink v Hoříně
29.03.2016
horin-2016.jpg

V pátek před Velikonocemi si veslaři od Vajgaru zajeli potrénovat na Hořínský kanál. 9. dubna je zde čeká MČR na dlouhé trati. Dvě fáze po 12ti kilometrech a zase zpět na Vajgar. To čekalo svěřence Martina Jedličky, zato skupina Míly Navrátila ještě zůstala v Praze na Vltavě. Tam si ještě nějaký ten kilometřík potrénovali. 

Konec zimní přípravy...
21.03.2016
brusleni4-opr(4).jpg

 

Tak a zimní příprava je za námi. Zakončení proběhlo na zimním stadionu. Hodinka bruslení byla nejen pro členy klubu, ale i pro jejich rodinné příslušníky. A teď už hurá na vodu. Starší ročníky sice už trénují na MČR v Hořínu, ale ty mladší to čeká od dubna. Na ledě se hrál i hokej a své bruslařské kvality předvedl tatínek Alberta Čekala Jarda. Podpořit veslaře přišel i někdejší reprezentant ve veslování a Vajgarský odchovanec Roman TUGI Preisler.

VÝZVA !!!
03.03.2016

Vážení kolegové,
financování sportu a vůbec pohled na sport v české společnosti se musí zásadně změnit. Za poslední dva roky se nám již podařilo některé kroky učinit, především získat téměř miliardu korun z tzv. loterijních odvodů, díky čemuž se daří financovat platy trenérů mládeže. A to je velký úspěch.
Poslanci ale nyní schvalují novelu tzv. hazardního zákona, která již nepočítá s tím, že by od příštího roku zůstaly tyto dary loterijních společností na sport mládeže zachovány. Znamenalo by to zásadní potíže pro sportovní kluby, které by si nemohly dovolit kvalitní kouče.
Nesmíme dovolit, aby byla zničena práce, která již nese první výsledky v podobě tisíců nových mladých sportovců. Proto si velmi ceníme iniciativy sportovců, které aktuální situace ve financování českého sportu donutila vyzvat k jeho záchraně! Zcela s nimi souhlasíme a Vyzýváme Vás, sportovní kluby, přidejte se a pomozte!
Protože veřejné mínění ovlivňují převážně média, žádáme Vás tímto nejen o vyjádření podpory výzvy sportovců (přílohou tohoto dopisu), ale také o zaslání Vašich poznatků z praxe. Budeme rádi, když se s námi podělíte o svá přání a návrhy vedoucí ke zlepšení financování českého sportu. Zasláním těchto údajů včetně kontaktů na Vás (ve formátu klub, sídlo, mobilní telefon na zástupce klubu) na e-mail graclik@olympic.cz souhlasíte s jejich předáním novinářům, kteří se o toto téma zajímají.
Děkuji Vám jménem svým i sportovců, že se díky Vám bude o situace v českém sportu více a hlasitěji mluvit. Bez toho by jeho záchrana byla ještě těžší.
V úctě
Jiří Kejval, předseda ČOV

Stránky VK Vajgar v novém...
23.02.2016

 

Představujeme novou podobu stránek Veslařského klubu Vajgar. Nová verze přináší snadnější přístup k historii, snadnější prohlížení dokumentů a hlavně jednodužší a přehlednější prohlížení článků. V levé části je rozbalovací meníčko, které nabízí neomezené rozšiřování nabídky. V horní části vždy najdete informace o závodech, které nás čekají. K nim zde budou základní informace od trenérů a vedení klubu. Členové výboru a trenéři zde také najdou termíny svých schůzí a trenérských rad.

 

Vedení klubu doufá, že se Vám na stránkách bude vše dobře hledat a orientovat a přeje všem veslařům od Vajgaru úspěšnou sezónu 2016.

 

Usnesení valné hromady
02.02.2016
prapor-vkvajgar-height-200px.png

 

 

Usnesení Valné hromady členů Veslařského Klubu Vajgar Jindřichův Hradec

PODPORUJÍ NÁS

Město Jindřichův Hradec agroleasing AR Servis Jihočeský kraj FRUKO 4 GEO AR Partner prospere coop zahradní centrum POLLMANN AGRO-LA Staving Apartmány Stodola 30