vkvajgar.cz

Veslařský klub VAJGAR Jindřichův Hradec

Vítejte na stránkách nejstaršího veslařského klubu v Čechách


  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
  • banner záhlaví
Hlavní sponzor VK Vajgar Jindřichův Hradec je
společnost AGRO Leasing Jindřichův Hradec, provádí leasing automobilů a strojů
logo hlavní sponzor VK Vajgar J. Hradec

Hlavní partner VK Vajgar



ZÁVODY, REGATY,SCHŮZE

Halový triatlon Louny - 9. 11. 2024

- info u trenérů

 

1. kolo ČP trenažéry - 7. 12. 2024 - Ústí n/L

- info u trenérů

SPOLUPRACUJÍ S NÁMI

Klub halového veslování Vajgar


ARCHIV ČLÁNKŮ, ROK 2018

Pardubické vánoční trenažéry
18.12.2018
winky-sribro.jpg

Poslední letošní veslařskou akci, kde mohli Vajgaráci ukázat kvalitu probíhající zimní přípravy pořádal veslařský klub v Pardubicích. Tradiční zakončení žákovské trenažérovské kariéry se povedlo všem na jedničku. Winky prohnal soupeře z Pardubic natolik, že z toho byl "osobáček" na kilometrové trati, Filip si také sáhl na dno svých sil a zajel nejlepší svůj čas, a vše potvrdila i Kačka v žákyních starších, ta zajela skvěle s časem pod čtyři minuty. Ostatní se sice nevešli do prvních deseti míst, ale výkony podali znamenité. Další startující kategorie můžou v příštím roce v Pardubicích startovat znovu, a rozhodně budou mít na co navazovat. Na bednu se probojovala Rozálka a brala zlato v žákyních mladších 2008, Elen v té samé kategorii bronz a Adélka bronz v žákyních mladších 2007. Celkově žactvo mladší vybojovalo stříbrný pohár za družstva a žactvo starší taktéž, i když stejným počtem bodů patřilo bez jednoho vítězství na dělené druhé a třetí místo.

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY

Roudnický trojboj
12.12.2018
roudnice-2018.jpg

Vynikající výsledky z Roudnického trojboje přivezli Vajgaráci. Zdolat běh, plavání a jízdu na veslařském trenažéru se nejlépe povedlo starším žákyňkám. Děvčata obsadila celou bednu a ještě místo na "bramborách". 1. místo Pavlíková, 2. místo Šimůnková, 3. místo Rusevová a 4. místo Staňková. Zlato a bronz také přivezly žákyně mladší. 1. místo Šoršová, 3. místo Bártů a "bramborka" pro Hrůšovou.

Velká gratulace pro trenéra Radima Staňka, vždyť VK Vajgar zatím vede zimní pohár!!!   

Kompletní VÝSLEDKOVÁ LISTINA

Vynikající rok 2018
28.10.2018

V příloze naleznete zpracované výsledky za rok 2018 na mistrovských soutěžích.

Halový triatlon v Lounech
26.10.2018
louny-2018.jpg

Výprava veslaříků od Vajgaru má za sebou první test zimní přípravy. Tradiční Lounský triatlon složený z jízdy na rotopedu, běhu a jízdy na veslařském trenažeru patří k těm zimním závodům, odkud si vajgaráci vozí nějaké ty cenné kovy. A letos tomu nebylo jinak. Nejlépe si vedla děvčata žačky. Zlato vybojovala Rozálka Bártů ročník 2008. V této kategorii byla v "top 10" ještě Nela Hronová. U žaček mladších ročník 2007 to bylo ještě lepší. Zlato s odvezla Lucka Šoršová, bronz Adél Hrůšová a do "top 10" se vešla i Kája Kůrková a Kája Tůmová.. U kluků žáků mladších se v nejlepší desítce umístil Adam Čekal 2008, pro něhož to byl první křest za Vajgar a Lukáš Laštovka za ročník 2007. Žákyně starší 2006 vyhrála Simča Pavlíková a do desítky se vešla i Terka Staňková. V této kategorii startovalo 58 děvčat, takže to je výsledek víc než super. V "top 10" se ještě umístil starší žák Radek Winkler, který svým výkonem potvrdil skvělou formu a dal soupeřům jasně najevo, že s ním musív bojích o medaile počítat i v příštím roce. Ostatní podali skvělé výkony a trenéři Radim Staněk a Martin Jedlička měli z jejich výkonu velkou radost. Svou roli v povzbuzování sehrál i "přísný hlas" řidiče Milana Hrůši, za což mu klub velice děkuje. Na fotce je Radim s Luckou a Adélkou těsně pod "bednou".

 

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Nová šatna
26.10.2018
satna.jpg

Z rozpočtu klubu byla zařízena nová šatna pro dívky. Členská základna klubu se rozrostla natolik, že vedení klubu zrušilo kancelář a v místnosti zařídilo novou šatnu pro dívky. Zánovní skříňky z "PRČIC" dovezli Radim s Martinem, kluci žáci, dorostenci a junioři pomohli se stěhováním, pan Hrůša opravil zámky a dveře a děvčata už bydlí... Klub ale čeká daleko větší investice v podobě rekonstrukce havarijního stavu WC a sprch. Bude jen záležet na tom, jak se podaří získat finanční prostředky, protože na tak rozsáhlou akci klub z běžného rozpočtu nedosáhne.

MČR družstev
26.09.2018
4x-zkys.jpg

Poslední možnost jak získat mistrovské medaile byla v Račicích na Mistrovství ČR družstev. Početná výprava Vajgaráků odjela bojovat v kategoriích, ve kterých byly v průběžném pořadí českého poháru do dvanáctého místa. Největší naději na vítězství v celém poháru měla děvčata žákyně mladší, svěřenkyně Radima Staňka. Průběžné první místo se jim však nepodařilo udržet a v celkovém výsledku poháru skončila na druhém místě, těsným rozdílem za žákyněmi z Berouna. To však nemění nic na tom, že je to největší úspěch družstva v roce 2018. Celé družstvo Veslařského klubu Vajgar po vynikajících úspěších ve všech kategoriích skončilo na desátém místě z 36 ti klubů. Největší měrou se o to zasloužilo družstvo dorostenců, kteří z celkových 941 bodů získali 229. Závěrečné klání mistrovských závodů přineslo do klubu 3x titul Mistra ČR, jedno stříbro a tři bronzy. Za super výsledek však trenéři považují i všechna finálová A umístění, kterých bylo šest. Za zmínku stojí dvojskif dorostenců prvoročáků Radima Staňka a Huberta Šimůnka, kteří se skvělou jízdou v rozjížďce probojovali do finále A, vynikající vítězství párové čtyřky žákyň mladších ve finále B. (Tereza Staňková, Adéla Hrůšová, Lucie Šoršová, Karolína Kůrková, kormidelnice Anita Jedličková) a na rychlo sestavené párové čtyřky dorostenců, složené z bidláků Adama Jedličky, Tomáše Drobila a skifařů Filipa Neuhorta a Adama Řepy.

 

Celkové super výsledky:

 

Zlato

4- jky – Pospíšilová, Mátlová + spol.

8+ dci – Jedlička, Drobil + spol.

2x jky – Pospíšilová, Mátlová

 

Stříbro

1x žkys – Drobilová

 

Bronz

4x+ žkys – Drobilová, Picková, Burdová, Mátlová, korm. Jedličková

2x žkym – Šimůnková, Rusevová

4- dci – Neuhort + spol.

 

Finále A

6. 2x jři – Čekal, Kubíček

6. 8+ jři – Čekal, Kubíček + spol.

6. 4x- dci – Jedlička, Drobil, Neuhort, Řepa

6. 2x dci – Staněk, Šimůnek

4. 1x žkym – Staňková

4. 1x žcim - Knesl

 

CELKOVÉ BODOVÁNÍ ČESKÉHO POHÁRU

 

pár foteček

MČR ve sprintu
24.09.2018
4x-dci.jpg

Neskutečnou sbírku mistrovských medailí a finálových umístění přivezli Vajgaráci z Mistrovství ČR ve sprintu, které se konalo v pátek v Račicích. Vysychající voda nejlépe svědčila dorostencům Adamovi a Tomovi, kteří ozdobili svou hruď zlatým hattrickem. Neskutečně bojovali i dorostíci Ráďa s Hubertem a v konkurenci starších soupeřů dokázali postoupit do finále A. Svoji kvalitu potvrdily juniorky Barča s Míšou a junioři Albert s Marťou. Celá výprava reprezentovala klub s velkou hrdostí a závodní sezónu roku 2018 zakončili opravdu se ctí.

 

Výsledky:

 

Zlato

 

2- dci – Jedlička, Drobil

4- dci – Jedlička, Drobil + spol

8+ dci – Jedlička, Drobil, Neuhort + spol.

1x jky – Pospíšilová

 

Stříbro

 

2x jky – Mátlová, Pospíšilová

2- jky – Mátlová, Pospíšilová

1x m – Linhart

1x jři – Čekal

4x- jři – Čekal, Kubíček

 

Finále A

 

4. místo – 2x jři – Čekal, Kubíček

6. místo – 2x dci – Staněk, Šimůnek

Město dětem 2019
12.09.2018
mesto-detem.jpg

Veslaři se již tradičně připojili k akci pořádáné Městam Jindřichův Hradec na konci prázdnin. Letos se úkolu zhostili dorostenci, junioři a starší žákyně. Celá akce byla skvělá, děvčata a kluci se postarali o výbornou atmosféru v našem stánku. Tímto bych rád všem kdo pomohli poděkoval...    předseda klubu Martin Jedlička

Jihočeský pohár
04.09.2018

Jihočeský pohár ve veslování se po roce opět uskutečnil na Vajgaru a Světu. První kolo jako Chalupa Cup a druhé jako Třeboňská mezinárodní regata. V plné sestavě se Vajgaráci pustili do prvního kola na domácí vodě. Všem zúčastněným klubům nedali šanci a v bodování krásný Chalupa Cup vyhráli. Na druhé kolo do Třeboně bylo zapotřebí udržet náskok a nepustit Třeboňáky z druhého průběžného místa před sebe. Chvíli to vypadalo bledě, ale celá parta se semkla a v posledních závodech dvoudenní regaty získaly posádky od Vajgaru cenné body a Jihočeský pohár ve veslování pro rok 2018 odjel s výpravou do Hradce. Celá Třeboňská regata tak uzavřela pro žactvo prázdniny a do klubu putovalo 23 zlatých medailí. V obou kolech jak na Chalupa Cupu, tak i v Třeboni se svých závodů mohli zúčastnit i nováčci z Vajgarských vod. Dominik Bohm,  Nela a Elen Hronová, Tadeáš Prášek a Rozálie Bártů veslovali opravdu skvěle, a všem ukázali, že příští rok se s nimi musí na regatách počítat. Kompletní výsledky Třeboňské regaty zde a výsledky Chalupa Cupu v sekci Chalupa Cup.

Bodování...
20.08.2018

V příloze naleznete stav získaných bodů v Jihočeském poháru ve veslování 2018 po prvním kole. Do Třeboně tedy odjíždíme s náskokem 79 bodů. 

Barča je mistryní světa!!!
16.08.2018
5-racice-neda-le-5d-c-42.jpg

Vynikající úspěch dosáhla členka klubu juniorka Barbora Mátlová na letošním Mistrovství světa ve veslování v Račicích. V posádce osmy juniorek děvčata získala zlatoooooo. Barča seděla na háčku a tedy ona jako první na světě protla cílovou metu dvoukilometrové trati. Ten krásný pocit si určitě dostatečně užila. Na břehu Račického kanálu jí fandila výprava Vajgaráků v čele taťkou, mamkou , ségrou atd. no prostě neskutečný.  Celý Vajgarský úspěch dovršila Michala Pospíšilová na párové čtyřce juniorek čtvrtým místem a Albert Čekal na čtyřce s kormidelníkem na místě šestém. Vody Vajgaru tedy budou po celý příští rok brázdit junirské světové špičky, a celý klub jim moc gratuluje a bude se snažit jít v jejich stopách. K velké gratulaci se připojuje i vedení klubu. 

 

Barčo, Míšo a Alberte díky!!!

 

Chalupa Cup 2018
15.08.2018

ROZLOSOVÁNÍ, ČASOVKA, ZÁPIS

 

 

Veslařský klub Vajgar společně s Vaškem Chalupou pořádá dne 18. 8. 2018 tradiční již 26. ročník veslařské regaty Chalupa Cup. Po vynikajícím loňském letním ročníku bude opět regata jako první kolo Jihočeského poháru. Druhé kolo následuje o týden později v Třeboni na Mezinárodní regatě. Na rybníku Vajgar se představí veslaři z domácího klubu v konkurenci veslařských klubů z celé ČR. Časy závodů budou upřesněny po losování regaty, které proběhne v úterý. Součástí regaty bude tradiční otevření loděnice pro diváky a návštěvníky spojené s občerstvením na terase. Cíl závodu je na nábřeží, kde bude také probíhat předávání medailí a pohárů. Celá regata je bodovaná a vítězný klub obdrží Chalupa Cup. 

Pořadatelé i závodníci se těší na Vaši účast... 

 

Zákaz parkování
09.08.2018

Od pátku 17. 8. 2018 bude do prostor loděnice zákaz vjezdu a zákaz parkování. Auta můžou parkovat na parkovišti u Jitřenky. Pro veslařské kluby, které přijedou na Chalupa Cup bude na zaparkování vleků vyhrazen odbočovací pruh směrem k plovárně a parkovat auta můžou na parkovišti u Jitřenky. Pokud někdo pravidla poruší, bude jeho auto odtaženo a náklady na odtah budou vymáhány klubem. 

Soustředění
09.08.2018

V týdnu od 13. 8. do 19. 8. 2018 bude v prostorách loděnice a na rybníku Vajgar probíhat soustředění veslařského klubu Louny. Bude tedy omezen přístup do posiloven, kde budou veslaři ubytovní a do malé klubovny, kde se budou stravovat. Vedení klubu proto žádá všechny členy klubu o toleranci a upozorňuje na zvýšený pohyb lodí na dráze. Pro týden před Chalupa Cupen tedy platí tyto pravidla pro pohyb lodí na vodě:

- nasedání a vysedání na vodu na obou platech

- odjezd vždy směrem k nábřeží do cíle

- na start, severku se jezdí pouze za ostrovem mimo hlavní dráhu

- dráha slouží k jízdě směrem do cíle

- modré bojky budou oddělovat obě dráhy

 

Fotky
02.07.2018

Administarce uvítá pár fotek z mistrovství pro vytvoření galerie. Prosím o zaslání na mail jedlicka@vkvajgar.cz. PS: "pár fotek" 

Vynikající vrchol domácího MČR
02.07.2018
2.jpg

Takovou sezonu mistrovských úspěchů náš klub ve své bohaté historii nepamatuje. Dva víkendy v Račicích a nespočet úspěchů mají za sebou svěřenci Radima Staňka, Martina Jedličky a Miloslava Navrátila.

 

Trenéři Radim a Martin vypravili na vodu 25 žáků na Račický kanál v minulém týdnu na MČR žactva. Snad největší ohlas vyvolalo finále skifu žákyň mladších, do kterého se probojovaly čtyři z šesti lodí Vajgaru. A Adélka brala zlato, z čeho měl veeelikou radost její taťka a zároveň řidič a „pomocná ruka“ výpravy pan Hrůša. A žákyňky nezklamaly ani ve dvojskifech a párové čtyřce. Další úspěch byla finálová účast čtyřky párové žaček starších s kormidelnicí, kterou historie klubu nepamatuje. Týden na to k nim přibyl trenér Míla, a Račice hostily MČR dospělých. 17 dorostenců, dorostenek, juniorek a juniorů a jeden muž. To byla sestava týmu dospěláků od Vagaru. Všichni si ve velkých bojích šáhli na své silové dno a často překonávali svoje možnosti. Snad nejvíce si trenéři cenili stříbra dvojky bez kormidelníka, tradiční to disciplíny Vajgarských vod. Ale neztratili se ani mladší z prvoročníkové generace. Tam má klub velký příslib do nastávající sezóny.

 

A výsledek?

 

Neuvěřitelných sedm titulů MISTR ČESKÉ REPUBLIKY, šest stříbrných pozic, dvě bronzové, tři „bramborové“ a ještě osm umístění ve velkém finále A. Ostatní umístění ve finále B jsou ale zárukou, že i ti, kterým se tolik nedařilo, nemají daleko do špičky ve svých kategoriích.

 

Zlaté medaile:

 

  • 1x žkym 11 – Adéla Hrůšová
  • 4- dci – Adam Jedlička, Tomáš Drobil + spol.
  • 4x- jky – Michala Pospíšilová + spol.
  • 4+ jři – Albert Čekal + spol.
  • 8+ jky – Barbora Mátlová, Michala Pospíšilová + spol.
  • 4- jky – Barbora Mátlová + spol.
  • 4x- m – Matěj Linhart + spol.

 

Stříbrné medaile:

 

  • 4x+ žkym – Tereza Staňková, Dorota Šimůnková, Karolína Rusevová, Anita Jedličková korm. + spol.
  • 1x žkym 11 – Lucie Šoršová
  • 2- dci – Adam Jedlička, Tomáš Drobil
  • 8+ dci – Adam Jedlička, Tomáš Drobil + spol.
  • 2- jky – Barbora Mátlová + spol.
  • 4x- jři – Albert Čekal + spol.

 

Bronzové medaile:

 

  • 2- dky – Anna Drnková, Michaela Tesařová
  • 2x dci – Filip Neuhort + spol.

 

Čtvrtá místa:

 

  • 4x+ žkys – Drobilová, Picková, Burdová, Mátlová, Jedličková korm.
  • 1x žcis 13 – Winkler
  • 1x žkym 11 – Kůrková

 

Finále A ostatní:

 

  • 2x žcim – Němec, Knesl
  • 1x žkys 14 – Drobilová
  • 2x žkym – Šoršová, Hrůšová a Rusevová, Šimůnková
  • 1x žcim 12 – Knesl
  • 1x žcim 11 – Kratochvíl
  • 1x žcis 14 – Přibyl
  • 4+ jři – Kubíček + spol.
  • 1x dci - Neuhort
PROVOZ NA VAJGARU!!!
13.06.2018

Jelikož došlo během krátké doby několikrát k vážné kolizi lodí na veslařské dráze, upozorňuje vedení klubu všechny veslaře o nutnosti dodržovat pravidla provozu ve veslařské dráze. Každého veslaře jeho trenér poučí o pravidlech a ten tyto pravidla bude dodržovat. Pro jízdu z cíle u nábřeží na start je nutné používat dráhu 5, 6 a vratné dráhy za ostrovem mimo hlavní veslařskou dráhu, které nejsou pro snadný rybolov vybójkovány. Pro jízdu ze startu na "severce" jsou k dispozici pouze dráhy 1 až 4. Zvláštní pozor je třeba dávat při průjezdu okolo loděnice a plat k nasedání a vysedání. Další místo, kde je třeba dbát opatrnosti je průjezd okolo věže na vodní lyžování na 750m tratě. Pro lepší přehlednost jsou na okraji dráhy č. 4 umístěny modré bóje. Ty rozdělují oba směry a všichni je musí respektovat. Dále je nutné dávat pozor na zapůjčené šlapadla a lodičky z plovárny. Jejich provozovatel je obeznámen z provozem ve veslařské dráze, ale ti co si je půjčují tyto pravidla často ignorují. Je nutné se proto často otáčet a volnost dráhy kontrolovat. 

Veslování zdar!!!!

Primátorky 2018
11.06.2018
primatorky(1).jpg

Výhru na Primátorkách přidaly do své sbírky velkých úspěchů svěřenkyně Radima Staňka společně s veslaři Třeboně na osmě žáků a žákyň mladších. Osmy žáků mladších se jezdí jako mix chlapců a dívek. Vynikající veslařky Terezu Staňkovou, Dorotu Šimůnkovou a Karolínu Rusevovou doplnily jedna veslařka a čtyři veslaři z nedaleké Třeboně. Město Třeboň zakoupilo Třeboňskému klubu osmu za 640 tisíc korun a taková nabídka na spolupráci a možnost svezení na nové lodi se velmi cení.   

CEFTA 2018
11.06.2018
cefta.jpg

Vynikajícího úspěchu dosáhli Vajgaráci v barvách reprezentace ČR na závodech Olympijských nadějí OLYMPIC HOPES 2018 v Polské Poznani.

 

Na dvojskifu získal zlato Filip Neuhort (trenér Miloslav Navrátil) a stříbro na čtyřce s kormidelníkem Adam Jedlička, Tomáš Drobil a kormidelník Hubert Šimůnek (trenér Martin Jedlička). Posádku dvojskifu na regatě vedl trenér z ČVK Praha, který na fotce není.

 

Regata měla vynikající pořadatelskou úroveń a její záznam můžete sklédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=0dMeGmFtJKY

Mistrovství oblasti Vltava
09.06.2018
vltava(1).jpg

Mistrovství oblasti Vltava se uskutečnilo již tradičně na řece Vltavě v Praze. Největší sbírku druhých míst získali veslaři od Vajgaru. Postup na MČR je ale zárukou možností dalších bojů o titul, které se koná v Račičích za 14 dnů pro žactvo a za tři neděle pro dospělé.

 

Titul mistra oblasti Vltava získaly posádky:

 

 

 

 

1x žkym 11 - Lucka Šoršová

4- jky a 2- jky - Michala Pospíšilová a Barbora Mátlová + spol.

4x+ žkym - Tereza Staňková, Dorota Šimůnková, Karolína Rusevová, + spol., korm. Anita Jedličková

4x- jři - Albert Čekal + spol.

 

Trenéři Staněk, Navrátil, Jedlička.

Výsledky v příloze.

Doprava na závody
06.06.2018

Takový počet aktivních členů klubu, co máme v současné době klub nepamatuje. Klub vlastní dva autobusy Ford na 14 míst a Citroen na 15 míst. Ale pokud potřebujeme dopravit na regaty až 45 osob, musíme zbytek "napasovat" do soukromých aut. A proto bych jako předseda klubu vyzdvihnul ty, kteří vezmou své miláčky a obětují je pro odvoz a dovoz ze závodů a hlavně jsou ochotni s námi strávit dlouhý čas na závodech. Pomoc těchto osob s vypravováním hlavně žákovských posádek na vodu a z ní, dozor, doprava a hlavně každý dospělí je v bandě čtyřiceti dětí je k dobru. Tomáš Drnek, Milan Hrůša, auto Staňků, auto Navrátilů, auto Jedličků, auta rodičů to jsou pomocníci k nezaplacení. 

 

Rád bych všem kdo pomáhají touto cestou poděkoval a alespoň trochu kompenzoval jejich čas a opotřebení svých auťáků.

 

Předseda klubu a trenér Martin Jedlička

 

Po roce zase Hodonín
04.06.2018
hodonin.jpg

Zlatou kolekci medailí přivezli Vajgaráci z Mezinárodní regaty v Hodoníně. I přes neúčast většiny dorostenecké a juniorské části veslařů se nám podařilo s žactvem obsadit druhé místo v celkovém poháru regaty. Počasí bylo nádherné, medaile krásné a originální, strava od Hodonínských veslařů vynikající a ubytování v Lužické hale standartně na jedničku. Trenéři Radim Staněk a Martin Jedlička ocenili pomoc při vypravování posádek od řidiče jednoho z autobusů pana Milana Hrůši. I když se některým posádkám závod nepovedl úplně dle jejich představ, celkový dojem Vajgarské výpravy na řece Moravě je výborný.

 

VÝSLEDKY

Mezinárodní regata BRNO 2018
21.05.2018
mrbrno2018.jpg

Výborně se prezentovali dorostenci a junioři od Vajgaru na Mezinárodní regatě v Brně. Nejmladší "dorostíci" Maryška, Staněk, Šimůnek a Dvorský zkoušeli závodit v konkurenci o rok starších soupeřů na párové čtyřce, ale hlavně na čtyřce bez, kterou pilují a na bidlo si zvykají teprve od jara. Je jasné, že konkurence je tvrdá a bude se muset ještě zdokonalovat technika, ale nějaký skalp si přivezli. Všichni čtyři na závěr seděli ve společné osmě dorostenců s veslaři z Bŕeclavi, kde dojeli na čtvrtém místě. Dorostenec Neuhort byl druhý na dvojskifu a pátý na párové čtyřce společně s ČVK Praha a třetí na skifu. Druhý skifař dorostenec Řepa byl páty ve finále C. Vynikající jízdu předvedli dorostenci Jedlička s Drobilem, když na čtyřce bez společně s veslaři Hamru Praha zvítězili a za sebou nechali i reprezentační posádku Rakouska v této disciplíně i reprezentační dorosteneckou posádku ČR. Oba pak obsadili druhé místo na dvojce bez, kde nestačili jen na "rakušáky" a opět dokázali porazit reprezentační posádku dvojky bez ČR, což byli jejich parťáci z nonkoxu. Na závěr oba usedli do osmy a dojeli v těsném závodě třetí. Junioři Čekal a Kubíček závodili na skifech a dvojskifu. V dělených závodech obsadili Čekal první a Kubíček druhé místo. Do společenství s Bleskem Praha na párovou čtyřku usedl Čekal a celou regatu dokázali vyhrát. Regata v Brně byla výborným testem v poměření sil s konkurencí.  

Nový dvojskif
10.05.2018
2x.jpg

Další významné obohacení našeho lodního parku přibylo do naší flotily. Zánovní dvojskif Filippi byl komplet repasovám přímo v Itálii a trochu dozdoben u pana Zavadila v Praze. Pořízen byl z rozpočtu klubu a bude sloužit hlavně žákovským kategoriím. Významně se na jeho zajištění podílel Pepa Lukš, za což mu jsou všichni vděčni. Už se na něm chystají závodit ti nejlepší žáci a žákyně od Radima Staňka, na tréninku ho už projeli starší žáci od Martina Jedličky a vzhledem k jeho kvalitám je jisté, že bude sluožit i dorosteneckým kategoriím. Jméno dostane po vyřazené němce Blaník.

Letos 20...
30.04.2018
222.jpg

Nahlédl jsem do historie článků na stránkách klubu a název loňského článku o náborové regatě v Praze byl " v loni 12, letos 19". Tímto to navyšujeme na 20 zlatých medailí z Prahy. 

 

Veslaři od Vajgaru se na ůvod sezóny tradičně zůčastňují jarní regaty v Praze a už je tradicí, že jsou u plata vítězů častěji a častěji. Letošních dvacet zlatých posádek je rekord. Kvalita zimní přípravy a odhodlání převážně žákovských vajgaráků jim přineslo nemálo úspěchů. Nelze zde vyjmenovat nezpočet druhých a třetích míst a je možné si připomenout jen ty ZLATA!!! Za domácí počítáme pouze ty posádky, kde měl VK Vajgar minimálně polovinu obsazení.

 

4+ dci - Jedlička, Drobil, Maryška, Dvorský, korm. Šimůnek

1x žcis 14 - Přibyl

1x žcis 13 - Winkler, zlato v sobotu i v neděli

4x+ žkym - Staňková, Šimůnková, Rusevová + Třeboň, korm. Jedličková, zlato v sobotu i v neděli

1x žkys 14 - Drobilová, zlato v sobotu i v neděli

1x žkys 13 - Mátlová

1x žkym 11 - Hrůšová, zlato v sobotu i v neděli

2- dci - Jedlička, Drobil

1x žcim 12 - Němec

2x žkym - Staňková + Třeboň

2x žkym - Rusevová, Šimůnková, zlato v sobotu i v neděli

4- dci - Jedlička, Drobil + Hamr

2x žcis - Přibyl, Winkler

4x+ žkys - Drobilová, Picková, Burdová, Mátlová, korm. Jedličková

1x žcim 11 - Knesl

 

Na fotce chybí trenéři Radim Staněk a Martin Jedlička, řidič Milan Hrůša, dorostenci Adam Jedlička a Tomáš Drobil, kteří právě dojížděli závod na osmě dorostenců společně s veslaři Hamru Praha a Adam Přibyl, který s tátou vezl všechno to zlato do loděnice k Vajgaru...

 

Vajgaráci v repre...
24.04.2018
6i6a1977.jpg

Kontrolní závody reprezentačních výběrů udělaly jasno v dorostenecké kategorii a určily tým juniorů, který se bude ucházet o místa v posádkách reprezentující ČR. Od Vajgaru odcestovali na kontrolky dvojka bez kormidelníka Adam Jedlička, Tomáš Drobil (coach Martin Jedlička) a skifař Filip Neuhort (coach Miloslav Navrátil). A všichni tři si vybojovali místo v reprezentačních posádkách. Adam s Tomem budou Českou republiku reprezentovat na závodech CEFTA Olympic Hopes na čtyřce s kormidelníkem a Filip na dvojskifu. Regata se letos jede v Polské Poznani začátkem června. Do reprezentačního týmu juniorské kategorie se ze skifů probojovali Albert Čekal (coach Martin Jedlička), Barbora Mátlová i Michala Pospíšilová (coach Miloslav Navrátil). Ty čeká hned první sraz v Račicích v následujícím týdnu.

MČR na dlouhé dráze
10.04.2018
6i6a2944.jpg

Veslaři od Vajgaru, tedy dorost a junioři, mají za sebou asi jeden z nejdůležitějších závodů ve veslařské sezóně. 6000m dlouhá trať v Hořínském kanálu hostila MČR na dlouhé dráze. Pro ty, kteří pomýšlí na reprezentaci ČR je závod zároveň prvním krokem do reprezentace. Výboně si vedla a svoji kategorii skif juniorek vyhrála Michala Pospíšilová. Na bednu si také vystoupili dorostenci Adam Jedlička a Tomáš Drobil, kteří na dvojce bez kormidelníka brali stříbro. Svým umístěním si dále o nominaci na reprezentační kontrolky řekli Albert Čekal pátým místem na skifu juniorů, Barča Mátlová šestým místem na skifu juniorek a Filip Neuhort čtrnáctým místem na skifu dorostenců. Ostatní Vajgaráci, hlavně ti co dlouhou trať jeli poprvé podali vynikající výkony a trenéři na kolech jim podél trati nestíhali. Teď nás čeká příprava na kontrolky a Náborovou regatu v Praze, na kterou se chystá celý tým včetně žactva.

Zimní pohár mláděže
25.03.2018

Dne 3. 3. 2018 se uskutečnilo poslední kolo Zimního poháru mládeže ČVS 2017 - 2018 v Olomouci. Výprava VK Vajgar zde sice chyběla, ale nakonec to nemělo vliv na celkové umístění.

 

Nejlepších výsledků dosáhly žákyně mladší rok narození 2006 a 2007. V kategorii žkym 2006 zvítězila Tereza Staňková a obhájila loňské vítězství, což je opravdu super úspěch. V kategorii žkym 2007 zvítězila Lucka Šoršová (v roce 2016 - 2017 bronzová ještě v kategorii elévů). Ve stejné kategorii obsadila Adéla Hrůšová celkově 2. místo (vloni 1.místo).

 

Dále stojí za zmínku 5. místo v kategorii žákyň mladších 2006 Karoliny Rusevové a 2007 Karoliny Tůmové. Jedná se o vynikající výsledky, ale hlavní sezona na vodě je „za rohem“ a tyto úspěchy snad naše mládež prodá na vodě.

 

Trenér kategorie Radim Staněk

 

CELKOVÉ VÝSLEDKY

Anna Drobilová – čestné uznání na Talentu Jihočeského kraje
25.03.2018
img-0701.jpg

Členka klubu, starší žákyně Anna Drobilová, žákyně 8. A třídy, byla dne 20. 2. 2018 vyhlášena mezi pěti nejtalentovanějšími žáky Jihočeského kraje a získala čestné uznání za své výkony v roce 2017.

 

Anička je mistryní České republiky ve skifu starších žákyň, byla třetí na Mistrovství České republiky družstev, má 1. místo ve Veslařské regatě Třeboně – s mezinárodní účastí, 1. místo v Hodonínské veslařské regatě s mezinárodní účastí, 1. místo v Jarní regatě Bohemians v Praze… Výčet úspěchů by byl dlouhý, za loňský rok získala celkem 11 medailí za první místa.

 

Slavnostní vyhlášení výsledků 18. ročníku ankety Talent Jihočeského kraje proběhlo v Koncertní síni Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích. Žáci a studenti byli hodnoceni v následujících kategoriích: humanitní, přírodovědné, technické, umělecké, sportovní, speciální a v kategorii všestranný talent. Soutěžit mohli jednotlivci ve věku od 10 do 19 let, kteří se v období od 1. 1. 2017 do 31. 12. 2017 umístili v okresních a vyšších kolech soutěží a přehlídek a kteří trvale bydlí nebo studují na školách v Jihočeském kraji.

 

Aničce blahopřejeme k úspěchu.

MČR na trenažérech
20.02.2018
mcr-trenazery-2018.jpg

Letošní MČR na veslařských trenažerech hostila Olomouc. Vajgarské barvy zde reprezentovalo 12 závodníků. Dorostenci Tomáš Drobil, Adam Jedlička, Filip Neuhort, Radim Staněk, Hubert Šimůnek a Josef Dvorský, junioři Albert Čekal a Martin Kubíček, juniorky Barbora Mátlová a Michala Pospíšilová, dorostenky Michaela Tesařová a Julie Nosková. Všichni si zajeli "osobáček" a nejlépe se vedlo Filipovi Neuhortovi, ten bral bronz a Míše Pospíšilové, ta stříbro. Teď už všichni můžou z hlavy vymazat závodění na trenažerech a už se plně soustředit na finální přípravu na MČR na dlouhé dráze na vodě. Hořín se blíží!!!

Masopust 2018
15.02.2018
masopust-2018.jpg

Banda námořníků z loděnice nemohla ani letos chybět v průvodu masek na Masopustu.  

Čtyřboj ve Štětí
29.01.2018
steti.jpg

Dne 27. 1. 2018 se skupinka Vajgarských mladších žáků zúčastnila Štětského čtyřboje. A všichni si vedli víc než lépe. Závodilo se na trenažéru, hodu medicinbalem, na překážkové dráze a v počtu angličáků na čas. Skvělým výkonem v kategorii žákyň mladších 2006 zvítězila Tereza Staňková a čtvrté místo obsadila Karolina Rusevová. V kategorii žákyně mladší 2007 obsadila Lucie Šoršová druhé místo a Adéla Hrůšová třetí místo. I ostatní bojovali jak o život a získali pěkná umístění.

Valná hromada 2018
23.01.2018

Usnesení Valné hromady členů Veslařského Klubu Vajgar Jindřichův Hradec

 

22. 1. 2018 – přítomno 20 členů klubu z 26 možných

Valná hromada je usnášeníschopná.

 

 

 

Usnesení: (pro optická většina)

 

  • Sportovní činnost klubu udržet minimálně na úrovni roku 2017 – výbor klubu a závodníci
  • Počet závodů, na kterých se klub účastní přizpůsobit finančním možnostem dle rozpočtu a seznamu schválenému valnou hromadou klubu – výbor klubu
  • Dodržovat domovní a lodní řád – členové i návštěvníci klubu
  • Dodržovat provozní řád na rybníku Vajgar – členové klubu
  • Zajistit nábor a výcvik nových veslařů – trenéři klubu
  • Uspořádat společně s Václavem Chalupou 26. Ročník regaty Chalupa Cup – členové a výbor klubu
  • Zaplatit klubové příspěvky na rok 2019 nejpozději do Valné Hromady 2019
  • Zvolen nový výbor klubu

 

Předseda klubu a výboru klubu – Martin Jedlička ( 19 pro, 1 zdržel)

Místopředseda klubu a výboru klubu – Radim Staněk ( 19 pro, 1 zdržel)

Člen výboru klubu – Miloslav Navrátil ( 19 pro, 1 zdržel)

Člen výboru klubu –  Petr Mátl ( 19 pro, 1 zdržel)

Člen výboru klubu – MVDr. Václav Rybák ( 19 pro, 1 zdržel)

Člen výboru klubu – Karel Ježek ( 19 pro, 1 zdržel)

Člen výboru klubu – Mgr. Tomáš Drnek ( 19 pro, 1 zdržel)

 

Zvolena nová revizní komise klubu:

 

Člen revizní komise klubu –  Alfréd Švehla ( 19 pro, 1 zdržel)

Člen revizní komise klubu –  Jiří Němec ( 19 pro, 1 zdržel)

 

Klubové příspěvky na rok 2019

                                    

Členové klubu – 3500,- Kč

Sportující důchodci – 1000,- Kč

Důchodci – 300,- Kč

Přispívající – 300,- Kč

Přípravka – 300,- Kč

Docházející (ČVS) – 100,- Kč

Přijetí u starosty Jindřichova Hradce
23.01.2018
prijeti-starosta-2018(1).jpg

Dne 22. 1. 2018 proběhlo v Jindřichově Hradci přijetí nejúspěšnějších sportovců. Veslařský klub Vajgar zde nemohl chybět. 

 

FOTOGALERIE od paní Čekalové, děkujeme....

Omluva
12.01.2018

Tímto se veřejně omlouvám vedení klubu za to, že jsem pozitivně reagovala na urážlivé komentáře na trenéry a potažmo na vedení klubu a poškodila tak dobré jméno klubu na sociální síti. 
 

Michala Pospíšilová

Valná hromada
08.01.2018

Program Valné hromady členů Veslařského Klubu Vajgar Jindřichův Hradec

 

22. 1. 2018, začátek 17.00 hodin

 

Placení klubových příspěvků od 16.30 hodin, doplnění osobních údajů do elektronického seznamu členů klubu

 

Program:

 

  1.          Zahájení
  2.          Seznámení s programem
  3.          Zvolení mandátové komise, volební komise a zapisovatele
  4.          Doplnění programu o připomínky
  5.          Zpráva o sportovní činnosti
  6.          Vyhodnocení sportovců a členů VK
  7.          Zpráva o hospodaření 2017
  8.          Návrh rozpočtu na rok 2018
  9.          Návrh kandidátů pro volbu
  10.          Informace mandátové komise
  11.          Volba předsedy klubu, místopředsedy klubu, výboru klubu
  12.          Volba revizní komise    
  13.          Návrh na usnesení         
  14.          Volná diskuse a občerstvení
  15.          Doplnění usnesení o připomínky z valné hromady
  16.          Schválení usnesení
  17.          Závěr                                                                                                      

 

Volba nového výboru klubu a revizní komise:

 

Předseda klubu 

Místopředseda klubu 

Členové výboru klubu – min.3

Členové revizní komise – min.2

 

Kandidátní listina navržená výborem klubu:

Martin Jedlička - předseda klubu a výboru klubu

Bc. Radim Staněk - místopředseda klubu a výboru klubu

Karel Ježek - člen výboru klubu

Ing. Mgr. Tomáš Drnek - člen výboru

MVDr. Václav Rybák - člen výboru

Petr Mátl - člen výboru

Miloslav Navrátil - člen výboru

 

Návrhy na doplnění a změny kandidátky navržené výborem klubu můžete zasílat na veslo@vkvajgar.cz do 19. 1. 2018

Smutná zpráva
01.01.2018
resize-img-cls.jpg

Vážení členové Veslařského klubu Vajgar, vážení příznivci veslování.

 

Do nového veslařského roku Vám bohužel musím přinést tu nejsmutnější zprávu. Dne 31. 12. 2017 naše veslařské řady opustil a do veslařského nebe odešel veslař, reprezentant, trenér, kamarád, ale hlavně "velký klubista" pan Vladimír HLAVÁČEK. 

 

Vláďa patřil do posledních dnů k aktivním členům našeho klubu a svojí přítomností obohatil každou událost klubového života. S manželkou Miluškou navštěvovali pravidelně úterní zasedání "stínové vlády", kde se zajímal o chod klubu, o úspěchy mladých veslařů a svojí přítomností všem dával najevo, že je prostě pan veslař. Mladým veslařům vždy dával v šatně, posilovně, na trenažérech, ale i při běžných setkáních, třeba ve městě na procházce rady, jak se správně poprat s veslařskou dřinou, jak si uvědomit, že veslování je ten nejkrásnější sport na světě a jak se správně chovat nejen při sportu, ale i v soukromém životě. Ruku k dílu přikládal jak při brigádách, pořádání regat a závodů, tak při pomoci trenérům s mládeží. Jako vynikající veslař měl mnoho zkušeností, které na svojí životní veslařské jízdě dokázal.

 

Jménem Veslařského klubu Vajgar přeji celé rodině Hlaváčkových, jeho blízkým a přátelům upřímnou soustrast nad velkou ztrátou.

 

Čest jeho památce, předseda klubu Martin Jedlička

PODPORUJÍ NÁS

Město Jindřichův Hradec agroleasing AR Servis Jihočeský kraj FRUKO 4 GEO AR Partner prospere coop zahradní centrum POLLMANN AGRO-LA Staving Apartmány Stodola 30